Gravče na tavče

Sastojci za 4 osobe
40 dag graha tetovca, namočenog dan ranije
2-3 struka poriluka, izrezanog na kockice
2-3 velike zrele rajčice, oguljene od kože i isjeckane na komadiće, ako nemate, može i manja konzerva pelata
2-3 veće paprike , očišćene i izrezane na manje kockice
2 režnja češnjaka
3 listića lovora
-- malo bukovca ili ljutih feferona
-- ulje za dinstanje
-- neko suho meso, rebrica ili špek..
2-3 kom mrkvi, sitno ribanih
-- sol i papar

1. Grah koji ste prethodno namočili u vodi, kuhajte sa komadima suhog mesa ,dok ne bude na pola gotov i procijedite ga.
2. Poriluk dinstajte sa mrkvicom na ulju dok ne omekša. 3. U zemljanu posudu (ako je nemate može dublji pleh ili vatrostalna zdjela) složite poriluk i posolite ga i popaprite.
4.
Na poriluk stavite grah i također posolite i popaprite. 5. Na grah stavite rajčicu i papriku , također posolite i popaprite.
6. Sve skupa zalijte vodom da grah ogrezne , dodajte feferone, češnjak i lovor,a u tavče utisnite komade prokuhanog suhog mesa ili špeka ili bunceka.
7. Sve pecite na 180°C dok sva voda ne ispari i grah bude ljepo zapečen.
 
 
Copyright (c) Animus d.o.o. 2009. All rights reserved.
Početna stranica | O nama | Proizvodi | Cjenik | Recepti | Kontakti