Lonac s janjetinom i bijelim grahom

1,5 kg janjetine,
20 dkg suhe slanine,
sol, papar,
2 režnja češnjaka,
2 glavice luka,
3 mala lista lovora,
4 dcl bijelog graha,
3 — 4 žlice ukuhane rajčice,
ulje.

Grah namažite dan prije. Drugog dana vodu osolite i pristavite da kuha otprilike jedan sat, s lukom. U međuvremenu narežite janjetinu na manje komade i naglo ispržite na ulju. Izvadite meso, na istoj masti ispržite nasjeckani luk i tanke odreske suhe slanine. Vratite meso, dodajte ocijeđeni grah, rajčicu, lovor i posve zgnječeni češnjak. Dolijte toliko vode da meso i grah budu dobro pokriveni, pa sve pokrijte. Ako je potrebno, dodajte još vode. Grah mora biti mekan. Poslužite jelo što toplije.
 
 
Copyright (c) Animus d.o.o. 2009. All rights reserved.
Početna stranica | O nama | Proizvodi | Cjenik | Recepti | Kontakti